Några röster om Den Lilla Svarta – vår nya ekologiska mascara

26 April, 2013

Hej, har provat mascaran några dagar nu. På mej funkar den jätte bra. Den korta borsten var också perfekt för mej. Den sitter bra och samtidigt lätt att ta bort. Och en till sak den luktar så gott av någon ört ,tror jag. Helt nöjd blev jag i alla fall.( Och då har jag väldigt känsliga ögon)
xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hej,
Satan i gatan va bra den var! Det blev långa fina separerade fransar, nästan lite lösfranaktigt. Och den satt hur bra som helst. Måste också berömma för det jättefina stället och för den fina förpackningen som också är i kanonbra storlek!
HURRA!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


c/o mineralsmink har utökat sin familj!

19 April, 2013

Äntligen! Så som jag har längtat, testat, hittat OK alternativ men ändå inte fått en egen. Egen Vadå? Mascara!

bild

mascara

Som Naturkosmetik/ekologiskt hudterapeut har det varit svårt att hitta alternativ till mascara. I de traditionella mascarorna finns det plaster och silikoner som gör att de sitter bra – men vem vill ha det på ögat???? Nu, precis till c/o Lenas 6-årsdag har c/o mineralsminks sortiment utökats med en egen mascara.

Mascaran är till stora delar ekologisk, den är helt ren och den sitter bra. Konsistensen är rätt torr vilket gör att du slipper spindelben. Den är färgmättat så det blir snabbt färg på fransarna. Trots att den är lätt att ta bort med naturkosmetisk rengöring/olja så har den t.o.m klarat av tårar – helt otroligt!

den lilla svarta

denlillasvartabaksida


Påskstängt

27 March, 2013

Från kl 13.00 på skärtorsdagen till 10.00 nästa tisdag firar jag påsk i sommarstugan. Ha en riktigt glad påsk du med!


Butiken är stängd fredag den 8 mars 2013

6 March, 2013

Fredag den 8 mars ska jag få introduktion till att vara en ambassadör för kvinnligt företagande på uppdrag av Tillväxtverket. Vad innebär det? Jo, att jag kan komma ut i skolor och berätta om hur det är att vara företagare, vara bollplank åt någon som funderar på att starta eller just har startat.Jag känner att detta var något jag saknade när jag startade för 6 år sedan så då är det dags att “ställa upp” för andra. Vi behöver bli flera kvinnliga – och manliga! – företagare.


Saffransbröd utan mjöl och socker

28 October, 2012

Saffransbröd, modifierad från Carls Bröd
1 msk pshylliumfröskal + ½ dl lättmjölk som svällt i ca 5 minuter
3 ägg
120 g lättkeso
4 msk havrekli
5 msk majsmjöl
3 tsk bakpulver
4 msk stevia
1 påse saffran
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Bred ut i en liten, rund form med avtagbar botten eller dubbla satsen i en stor form.
Fyllning
2 msk lättkeso
Några droppar mandelessans
Lite stevia
Droppa ner fyllningen i smeten
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter, längre om du gör en dubbel sats.


Stark o söt senap utan socker o mjöl

27 October, 2012

½ dl vatten
2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande stevia
1 msk senapspulver
1 krm seltin
Knivsudd svartpeppar
Blanda allt i en burk. Tillsätt
1 msk phylliumfröskal
Låt svälla. Förvaras i kylskåp, tänk på att hållbarheten är begränsad. Innan servering kan du tillsätta fettsnål kvarg för mildare, krämigare konsistens. Vill du ha gulare senap kan du tillsätta lite nyttig gurkmeja.


Öppettider vecka 43

19 October, 2012

Tisdag: Öppet 10-18men mellan 14 och 16 är det stängt denna dag.
Onsdag 10-18
Torsdag 10-20 TJEJKVÄLL
Fredag 10-17
Varmt välkomna in!


Nyttig cheesecake

8 September, 2012

Cheesecake (utan socker o fett)

Botten
Rivna pepparkaksmuffins
Fyllning
1 ask färskost 4%
1 ask Kesella 1%
1 ask Yoghurt o Kesella 0,5 (Lidl)
1 lime; Zest från skal samt saft
Vaniljpulver efter smak
Stevia (ICA) efter smak
3 Gelantinblad
Topping
Stark saft av Fun Green svartvinbär
1,5 gelantinblad/dl saft
Beredning:
Lägg gelatinblad i blöt.
Blanda fyllningen men spar limesaften.
Värm limesaften och blanda i urkramade gelantinblad. Blanda under omröring i fyllningssmeten.
Värm saften, blanda i urkramade gelantinblad.
Riv pepparkaksmuffins i en stor form med avtagbar botten eller små formar
Fördela fyllningen över, ställ i kylen för att stelna.
När saftgelen kallnat ska du skeda över den på cheescaken.
Låt stå kallt i kylen tills allt stelnat.
Ät o njut!


Shiratakinudlar (mirakelnudlar)

20 June, 2012

Jag har tagit in kolhydratfria nudlar i tre format; Nudlar (ängelhår) Fettucini och Ris.
Nudlarna är gjorda av växtfibrer och har använts i Japan i tusentals år. De är glutenfria och ger bara 10 kcal/portion. Perfekt om man vill undvika kolhydrater/gluten men ändå få “pasta” till maten. De ligger i vätska som man sköljer av, sedan värms de bara i 1 minut och sedan kan du äta. Själva nudlarna smakar inget utan tar upp smak från kryddor och sås.


Mina ekologiska favoritmuffins – så nyttiga att du kan äta många

19 June, 2012

Mina ekologiska favoritmuffins

Lättbakade muffins till frukost, mellanmål, kaffebröd, räddare i nöden, tillbehör till lunchen m.m.
1 msk phylliumfröskal
1 dl lättmjölk
2 hela ägg
1 dl havrekli, ekologisk
2 msk kvarg eller kesella
½ tsk vinstensbakpulver eller vanligt bakpulver
(Du kan också tillsätta 1 msk Fibrex om du vill ha mer fibrer)

Beredning: Blanda mjölk o phylliumfröskal i en bunke, låt svälla i 5 minuter. Blanda i övriga ingredienser.

Tillsätt valfri smak tex
• 2 msk steviaströ + kanel
• 2 msk steviaströ + kakao
• 2 msk steviaströ +2 msk karobpulver + vanilj
• Pepparkakskryddor
• Ingefära
• Paprika- och chilipulver
• ½ Strimlad torkad tomat
• ½ dl Rivna morötter + kanel
• Koka 1 msk finhackad lök, tärnad ½ skiva rökt skinka mjuka i 1 msk lättmjölk o blanda i. Toppa med purjolök vid servering

Skeda upp i 6 st muffinsformar av silikon. Grädda i 15 minuter i 175 grader. Låt kallna. Alternativt grädda i ca 8 minuter i en Muffinmaker.


Next Page »